Uitdeuken zonder lakschade uitgelegd

Vragen staat vrij

Dent Art trekt voluit de kaart van de smart repair. Dankzij deze technieken kunnen wij snel, efficiënt, voordelig en milieuvriendelijk kleinere herstellingen aan uw auto uitvoeren. Zo kunnen we uw wagen uitdeuken zonder lakschade te veroorzaken. U leest meer over deze en andere slimme technieken bij de veelgestelde vragen die we hieronder op een rijtje gezet hebben voor u.

Stel uw vraag

Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij helpen u graag verder.
Wilt u uw eigen auto ook laten uitdeuken zonder lakschade? Vraag dan direct een bestek aan.

1. Hoe gebeurt uitdeuken zonder lakschade?

Paintless Dent Removal (PDR) is een smart repair techniek om auto’s te kunnen uitdeuken zonder lakschade. Deze methode vergt veel knowhow, ervaring en expertise. Afhankelijk van de plaats van de deuk en de materiaaleigenschappen van het te bewerken voertuigonderdeel zal de technicus het push of pull principe hanteren:

  • Pull principe: de technicus brengt aan de buitenzijde van de carrosserie lijm aan, waarna hij m.b.v. een speciaal ontwikkeld gereedschap en de cohesiekracht van de lijm de deuk uit het oppervlakte trekt. 
  • Push principe: afhankelijk van de plaats van de deuk gebruikt de technicus een van zijn vele uitdeukijzers. Eenmaal hij het juiste uitdeukijzer in de hand heeft, kan hij de deuk van binnen naar buiten uit het plaatwerk duwen.

Het inschattingsvermogen en analytisch vermogen van de technicus speelt dus een cruciale rol bij het uitdeuken zonder lakschade.

2. Wat zijn de voordelen van de PDR-techniek?

De PDR-techniek waarmee we uw auto kunnen uitdeuken zonder lakschade te veroorzaken is een beproefde techniek die niets dan voordelen heeft:

  • behoud van de originele lak
  • geen toevoeging van producten
  • een relatief snelle methodiek  
  • een lage kostprijs

3. Zal de lak niet barsten na het uitdeuken zonder schilderen?

Materialen hebben een bepaalde elasticiteitsgrens, of anders gezegd, de behoefte om steeds terug te keren naar hun oorspronkelijke toestand. Dent Art tracht hier maximaal gebruik van te maken.
Als de elasticiteitsgrens wordt overschreden, bestaat de kans dat de lak barst. De lak zal echter nooit barsten door toedoen van de technicus, maar is een rechtstreeks gevolg van de grootte van de schade zelf. De technicus zal van tevoren duidelijk kunnen aangeven welk resultaat u mag verwachten.

4. Hoe groot mag de deuk zijn?

Verschillende merken gebruiken verschillende materiaalsoorten en materiaaldiktes. Daarom kunnen wij onmogelijk aangeven welke deuken voor 100% herstelbaar zijn, zonder eerst een duidelijk beeld te hebben van de schade. Grote deuken kunnen we afhankelijk van de plaats van de deuk herstellen. Stuur ons een duidelijke foto en wij geven uitsluitsel.

5. Kunnen jullie aluminium herstellen?

Ja. Het herstellen van aluminium is moeilijker, duurt langer en heeft een meerprijs. Maar we kunnen het perfect herstellen.

6. Kunnen jullie een groot volume aan hagelschade herstellen?

Inderdaad, Dent Art is lid van een wereldwijd netwerk van hagelschadeherstellers.

7. Kan een wagen met hagelschade volledig afgewerkt worden door jullie? Zonder schilderen?

Als de lak niet gebarsten is door de impact van de hagel, kunnen we in principe alles herstellen.