Hagelschade herstellen op een snelle manier

5 cm grote deuken

Hagelbuien kunnen ernstige schade aanrichten aan uw wagen. Deuken met een diameter van 1 tot 5 cm of nog meer zijn geen uitzondering en vormen allesbehalve een fraai gezicht. Dent Art slaagt erin om deze hagelschade op een slimme manier te herstellen.

De slimme methode

De klassieke methode om hagelschade te herstellen, bestaat erin het koetswerk uit te deuken en daarna te schuren, plamuren en schilderen. Dankzij onze smart repairmethode wordt er niet gelast, geplamuurd of geschilderd. Wij vermijden op deze manier de gekende problemen van de klassieke herstelmethodes, zoals stofjes in recent gelakte panelen. Andere vaak voorkomende problemen van klassieke, tijdrovende herstelmethodes zijn:

  • “Appelsien”-structuur: de lak is niet mooi egaal verdeeld over het oppervlak
  • Kookblaasjes: blaasjes die kort na de herstelwerkzaamheden verschijnen door een slecht droogproces
  • Lopers: uitzakkers door een overmatig gebruik van verf die vooral verschijnen op plaatsen waar het reliëf van het onderdeel verandert

Wat is hagel?

De grote boosdoener bij hagelschade zijn hagelbollen. Hagel ontstaat wanneer de kleine ijs- en sneeuwkristallen in het bovenste gedeelte van een wolk afzakken naar een lager, warmer gedeelte. Daar komen deze kristallen in contact met onderkoelde druppels en ijs. Deze kristallen, druppels en ijs klitten samen tot steeds groter wordende bolletjes. Op een bepaald moment wordt het gewicht van de bolletjes té groot en vallen ze als hagel naar beneden. Hagelbollen kunnen tot 6 cm groot worden en hebben bovendien venijnige, langwerpige uitsteeksels.

Bekijk snel het onderstaand filmpje en ontdek in 1-2-3 hoe hagel werkt én hoe wij de schade herstellen! 

Wilt u de hagelschade aan uw auto laten herstellen?

Contacteer ons voor meer informatie of vraag direct een bestek op. Ook voor schade aan uw velgen, ruiten of interieur bent u bij Dent Art aan het juiste adres!